Om mig

Hej alla där ute i Vallentunamyllan, nu tänker jag göra slag i saken och fortsätta det jag påbörjade tidigt 2014, lite inför Valet då! Jag heter Lars Barkström och jag kom med en sprillans ny familj till Vallentuna våren 1965! Det var den tidens bostadssituation som pekade på Vallentuna, ett plånboksavstånd till storstaden som gällde då som nu! Uppvuxen i Tenhult utanför Jönköping, yngst i en 5-barnsfamilj.

Vallentuna var lite som Tenhult, det var idrotten, företagandet och olika religiösa samfund som var såväl vardag som söndag. Alla syskon gick samma väg via Tenhults IF, sommarjobb  i speceriaffären och Håkansson Livs, någon av möbelfabrikerna, folkskolan, läroverket och flickskolan i Huskvarna eller läroverket i Jönköping, sedan ut i världen, Själv valde jag att gå till sjöss som diskare, städare och gjorde Nord- och Sydamerika, Afrika och delar av Asien plus det mesta av kustländerna i Europa.

När vi kom till Vallentuna var det mycket likt Tenhult med småföretagande och föreningsliv men nu med storstaden Stockholm en halvtimme bort. Jag spelade fotboll en säsong för Vallentuna BK, 1968 blev jag spelande ordförande i Vallentuna Hockey, där jag mötte samma typ av fantastiska föreningsledare som i Tenhult och tillsammans skapade och byggde vi Stockholms andra ishall – klar hösten 1974. Själv klev jag av ordförandeuppdraget och startade Diskteknik i garaget på Bataljonsvägen 10 den 1:a juli 1972. Min tid som spelande ordförande blev lite av mitt livs universitet med löpande praktik och jag märkte mina talanger att skapa en stark affärsidé och att leda personal fram mot gemensamma mål. Min största talang har varit en okuvlig vilja, aldrig tveka, att arbeta målmedvetet och hårt!

Eftersom jag tänker ligga i och blogga konstruktivt tänkte jag att det kunde vara intressant att Ni som kommer att följa min blogg att veta lite om min bakgrund. I nystarten lägger jag ut det jag skrev våren 2014 och så får jag ta allt från dom tankarna, vad som hänt, händer, kommer att hända och kanske kommer att hända eller borde hända! Min förhoppning är att mina läsare inspireras att vara konstruktiva och komma med utvecklande idéer, tankar som utvecklar Vallentuna, oss själva och alla dom som vill vara med och driva viktiga frågor i samhällslivet.

Nu baxar vi Vallentuna framåt!

En kommentar om “Om mig

Lämna ett svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *